Ervaringen

“Ik had last van depersonalisatie verschijnselen. Toen ik daarop googelde, kwam ik bij Maaike terecht. Deze hulp was precies wat ik zocht. Ze heeft mij in contact gebracht met mijn gevoel. Ik dacht niks of weinig te voelen, maar door er samen met haar rustig voor te gaan zitten, bleek ik heel veel te voelen. Ik ben me er door haar bewust van geworden wanneer ik depersonaliseer, en kan er nu beter mee om gaan als het gebeurt. En dat binnen twee gesprekken!”

“Ik voelde me bij Maaike meteen op mijn gemak. De gesprekken hebben me geholpen om te focussen op hoe bepaalde emoties voelen in mijn lichaam in plaats van erover na te (blijven) denken. De sfeer tijdens onze gesprekken was erg ontspannen en vertrouwd, waardoor ik het gevoel had dat ik alles kon bespreken en niks fout kon doen. Daarnaast ben ik er weer extra bewust op gemaakt dat er geen foute keuzes zijn, ik niet altijd ‘mijn best’ hoef te doen en dat ik goed ben hoe ik ben :)”

“Ik schakelde de hulp van Maaike in omdat ik erg gestresst was en niet meer kon relaxen. Ik kan zeker zeggen dat na een paar sessies ik al veel rustiger was, minder moe en weer kon uitrusten en relaxen.

Ik had last van slechte slaap en hyperventilatie door de stress die ik ervaarde. Dankzij verschillende ademhalingstactieken ervaarde ik een bepaalde rust in mijn lichaam die ik tijden niet had gevoeld. Dit was best wel een hele ervaring als ik het zo mag zeggen.

Door de rust merkte ik ook dat mijn stemming veel beter werd gedurende de tijd vorderde. Ik kreeg minder ‘down’ momentjes en keek tegen alles weer een stuk positiever aan. Die ademhanlingstechnieken gebruik ik nog steeds bij stressvolle situaties om mezelf rustig te krijgen.

Maaike is een lieve vrouw, die je echt probeert te helpen bij het oplossen van je klachten. Ze is erg betrokken en ik voelde me er op mijn gemak tijdens de sessies. Bij Maaike had ik echt het gevoel dat ik alles kwijt kon.”

“Ik heb nooit geweten dat negatieve gevoelens je zo in de macht kan hebben als je het niet serieus neemt.

Door Maaike heb ik geleerd om lichaamssignalen op te merken. Ik zat altijd erg in mijn hoofd en nam mijn gevoelens niet serieus. Doordat Maaike mij leerde focussen op mijn lichaamssignalen ben ik meer in contact gekomen met mijn lichaam; ik merk nu sneller op wanneer iets niet prettig voelt voor mij.

Ook heeft zij mij geleerd dat ik vervelende gevoelens mag voelen. Maaike riep dan vervelende gevoelens op en vroeg mij het gevoel vast te houden, zodat mijn aandacht naar dat gevoel ging. Vervolgens werd mij geleerd hoe ik mijn lichaam weer kon laten ontspannen.

De vele triggers die ik voorheen had, die gekoppeld waren aan nare ervaringen, heb ik bijna niet meer. En wanneer dit wel het geval is, weet ik hoe ik ermee om moet gaan zodat ik er zo weinig mogelijk last van heb/krijg. De spanningen zijn uit mijn lijf, ik droom veel minder heftig, ik durf beter op mijn gevoel te vertrouwen en neem deze serieus en ik weet beter waar mijn grenzen liggen waardoor ik mij veel vrijer voel!”

“Ik liep eigenlijk al jaren met klachten. Onverwerkt verdriet, geen rust kunnen vinden in het geheel. Telkens maar doorgaan in de dagelijkse sleur.

Toen ik bij jou in de praktijk kwam voelde dat als een warm bad vol aandacht en rust en vertrouwen. Door jou heb ik geleerd om te aarden, rust te vinden, bij mezelf te blijven, en hierdoor uiteindelijk ook vele issues een plekje te kunnen geven.

Het is moeilijk te beschrijven maar ik kan wel zeggen dat de rust en acceptatie wel erg fijn zijn om dit zo te mogen ervaren en voelen.”

Sinds het overlijden van mijn man (ruim 3 jaar geleden) las ik geen boek meer – als ik 1 of 2 blz had gelezen, moest ik toch echt heel nodig kijken of de verwarming/wasmachine/droger etc. het wel deed. Ik kon me niet concentreren.

Daarnaast kreeg ik last van mijn ogen – diagnose oogarts: zeer droge ogen; oogdruppels, gel, 4x per dag. Iemand vroeg mij of ik nog kon huilen – het was me zelf ook al opgevallen dat ik, na het overlijden van mijn man, niet meer gehuild had – bang om te verdrinken in het verdriet?
Via, via ben ik bij Maaike terecht gekomen en door naar me te luisteren, te letten op mijn  ademhaling en vragen te stellen, heb ik beseft en gevoeld dat ik ‘alleen’ ben.
Dat wist ik natuurlijk maar het besef was nog niet ingedaald.
Ik kan me beter concentreren en voel me niet meer ‘opgejaagd’ door mijn snelle, hoge ademhaling, lees weer boeken uit en kan beter omgaan met het alleen-zijn.

Maaike creëert een rustige, fijne en veilige omgeving. Hierdoor heeft ze mij enorm kunnen helpen. Ik ga nu makkelijker door het leven en ervaar veel meer ruimte. Ook voel ik beter wat situaties met mij doen en hoe ik ontspannen kan zijn op die momenten. Mijn trauma ligt nu in het verleden.

Ik heb contact gezocht met Maaike omdat ik merkte dat ik lichamelijk nog problemen had met mijn trauma. Ik had al diverse verschillende therapieën gedaan wat mij ook weer de juiste richting op hebben gezet maar ik miste toch nog wat. Kon niet goed meer ontspannen altijd aan staan voor je gevoel. Maar bij Maaike heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren en de rust daarvoor te nemen. Er is voor mij echt een wereld open gegaan. Ik voel me zoveel sterker kan weer trots zijn op me zelf. Ik zou iedereen aanraden die geen rust in zijn lichaam kan vinden om contact met Maaike op te nemen. Ze werkt op een hele prettige manier voelt je er thuis en ze stelt je gerust zodat je goed aan deze therapie kan beginnen. Kim

De kracht die ik ooit bezat, was ik kwijt maar door de goede rustige therapie heb ik samen met Maaike de kracht terug gevonden en ben klaar om weer van het leven te genieten.