Werkwijze

Kennismaking

Na ons eerste contact, via de mail of telefoon volgt een eerste kennismakingsgesprek.
Dit is een gratis gesprek en duurt een half uur, via de telefoon of videobellen.

Het doel van het gesprek is kennismaken en inventarisatie van jouw vraag of waar je naar op zoek bent. Belangrijke voorwaarde vooraf en het slagen van de therapie is dat wij beiden het gevoel hebben van wederzijds vertrouwen en veiligheid.

Samen met jou maak ik een inschatting van het aantal behandelingen en het vervolgtraject.

Behandeling

De duur van een sessie is 1 uur. Het is prettig is om na de behandeling voldoende tijd voor jezelf te hebben en geen afspraken meer te hebben.

Aan het begin van de behandeling vraag ik aan je hoe het met je gaat. Een kort gesprekje en evaluatie van de voorafgaande periode en vooral een inventarisatie hoe het op het moment van NU met je gaat. Datgene wat in het verleden is gebeurd staat niet voorop.

Je bent nieuwsgierig naar je lichaamstaal naar dat wat je lichaam je vertelt. Ik ga je leren te herkennen waar de spanning zich in het lichaam vastzet. Door daar met aandacht bij te zijn kan het lichaam de spanning langzaam loslaten voor een goede balans. Ik werk met de methode Somatic Experiencing®.

Ook oefeningen gericht op ademhaling en spierontspanningen, soms ook aanrakingen, kunnen worden toepast.

Aan het einde van de behandeling is er een korte reflectie op de behandeling, dat wat jij “meeneemt” naar huis. En ook met welke aandachtspunten voor de komende week jij zelf aan de slag kunt.

Tijdens de eerste behandeling  gaan wij de behandelovereenkomst lezen en ondertekenen. In de link kun je de behandelovereenkomst lezen. Het is niet nodig om deze uit te printen. Tijdens de eerste behandeling worden er twee exemplaren getekend, eentje voor jou en de ander voor mij.